image/svg+xml

Światovo - rosół po chińsku

Kuchnia światowa to niekończące się bogactwo kulinarnych tradycji, przepysznych i zaskakujących rozwiązań, które z pewnością urozmaicą i zainspirują codzienne menu. 

 

Dlatego też może w tym tygodniu warto przygotować na na obiad rosół z jajkiem po chińsku? Pyszne i pożywane, ale także łatwe do przygotowania.

Co potrzebujemy?

1 litr bulionu drobiowego, w wersji wege wywaru warzywnego2 szt. jajka
2 łyżeczki sosu sojowego jasnego
1 łyżeczka cukru trzcinowego
2 szt. cebuli dymki sam szczypior, pokrojony ukośnie
2 łyżki kiełków fasoli mung lub innych ulubionych kiełków Garść grzybów shiitake

Jak robimy?

Ugotowany rosół trzymamy na minimalnym ogniu. Dodajemy grzyby shiitake, gotujemy kilka minut. Następnie wlewamy sos sojowy, wsypujemy cukier i mieszamy. Dodajemy wcześniej ugotowane na półtwardo jaja. Zupę podajemy gorącą posypaną dymką i kiełkami.

Smacznego!

Pomagamy medykom!

Zdrovo w posiłkach dla medyków. Fermy Woźniak zaangażowane w akcję wsparcia służby zdrowia. 

Lekarze i lekarki, pielęgniarki i pielęgniarze, położne, poło...

Sernikovo na Wielkanoc

To będą ciut inne Święta niż zwykle - wszyscy jesteśmy tego świadomi. Razem z eKuchareczką w ramach akcji #zostanwdomu namawiamy Was, aby właśnie dlatego, ...

Ta Wielkanoc będzie BOSSKA!

Ta Wielkanoc może być bosska! Fermy Woźniak wspierają Fundację One są Bosskie.

“Zmianą bądź, bądź rewolucją” brzmi hasło przewodnie Fundacji One są Bosski...