Gotowanie to świetna okazja do rodzinnego spędzenia czasu. A lato to doskonały czas sałat i zielonych warzyw, lekkich potraw w czasie upałów. Wasze dzieci mogą wykonywać proste czynności w przygotowaniach, takie jak mieszanie czy dodawanie odmierzonych składników. Ich satysfakcja z pomocy będzie nieoceniona!
Łapcie przepis na pyszną sałatkę, w sam raz na lipcowy obiad czy kolację.
Na sałatkę z brokułami i pestkami potrzebujemy:
Jak przygotowujemy?
Brokuły ugotuj w wodzie ze szczyptą soli tak, aby były al. dente i zostaw do wystygnięcia. Jaja ugotuj na twardo (wrzuć je do gotującej się wody, gotuj 7 min) i ostudź. Do miski wrzuć brokuły, kukurydzę, pokrojone jajko i zalej wszystko sosem z jogurtu, majonezu, musztardy i czosnku. Posyp posiekaną natką pietruszki.
Voila!
Smacznego ;)
W piątek 13 października entuzjaści jaj na całym świecie spotkają się, aby docenić niezwykłe korzyści żywieniowe, środowiskowe i społeczne jaj.
Światowy Dz...
Desery z owocami to pyszne i proste jedzenie, które umili każdy podwieczorek. Idealny na majowy weekend, zwłaszcza na piknikach w plenerze. Łapcie przepis!...
Pad Thai to ikona kuchni azjatyckiej, orientalne danie, które zachwyci smakiem. A jego sposób przyrządzania jest banalnie prosty. Króluje w wielu restaurac...