#majówkovo przed nami. Liczymy na słońce pomimo prognozy. Aby umilić Wasze pikniki, wycieczki rowerowe czy spacery, razem z Fundacją Polskie Dzieci mamy dla Was przepis na wiosenne spring rollsy z jajem. Idealna przekąska, którą możecie zabrać wszędzie. Mieści się do koszyka i oczywiście w dłoń. Dietetyk Justyna razem z kulinarnymi asystentkami Zosią i Hanią pokażą Wam jakie to proste i przede wszystkim pyszne.
Aby zrobić tę pyszną i prostą w wykonaniu potrawę potrzebujemy:
jajo ugotowane na twardo
Składniki na sos:
Jaja obieramy ze skorupki i kroimy na ćwiartki. Obieramy ogórka oraz marchewkę, a następnie za pomocą obieraczki kroimy je na długie paski. Rzodkiewkę kroimy w plasterki, a mango i awokado w kostkę. Papier ryżowy namaczamy przez 5 sekund w ciepłej wodzie, następnie układamy na środku kolejno warzywa i jajko. Na koniec zawijamy.
Sos: do miski wkładamy masło orzechowe, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki syropu klonowego, 1 łyżeczkę startego imbiru i wyciskamy sok z połowy limonki. Całość dokładnie mieszamy.
Tak przygotowane spring rollsy podajemy z sosem orzechowym :)
Smacznego!
Spędzajcie czas #majówkovo na łonie natury. Dużo słońca i pięknej pogody Wam życzymy!
W piątek 13 października entuzjaści jaj na całym świecie spotkają się, aby docenić niezwykłe korzyści żywieniowe, środowiskowe i społeczne jaj.
Światowy Dz...
Gotowanie to świetna okazja do rodzinnego spędzenia czasu. A lato to doskonały czas sałat i zielonych warzyw, lekkich potraw w czasie upałów. Wasze dzieci ...
Desery z owocami to pyszne i proste jedzenie, które umili każdy podwieczorek. Idealny na majowy weekend, zwłaszcza na piknikach w plenerze. Łapcie przepis!...