image/svg+xml

Letnie przekąski

Zdrowe i pożywne przekąski na wycieczki wakacyjne, to oprócz wody, bardzo istotny pakunek plecaka czy koszyka rowerowego. Razem z Fundacją Polskie Dzieci Org mamy dla Was pomysły na pasty jajeczne, które z łatwością przygotujecie sami w domu. A najlepiej przygotować je wspólnie z dzieckiem!

Przepis:

Co potrzebujemy?

Pasta czerwona
Składniki:

  • 2 ugotowane jaja Zdrovo
  • pół ugotowanego buraka
  • prażony słonecznik
  • pieprz i sól do smaku 

Pasta zielona
Składniki:

  • 2 ugotowane jaja Zdrovo
  • do wyboru: garść szpinaku, rukoli lub bazylii
  • jogurt naturalny 4 łyżki
  • pieprz i sól do smaku 

Jak robimy?

Sprawa jest bardzo prosta :) Wrzuć do blendera wszystkie składniki z danej pasty i zblenduj na gładką masę. Nakładaj na pieczywo, wafle ryżowe czy bagietki. Pasta również świetnie smakuje sama z odrobiną oliwy i posypana natką pietruszki.

Zobaczcie jak gotują Zosia i Daniel z dietetyk Justyną z Fundacji Polskie Dzieci 

Smacznego!

Światowy Dzień Jaja 2023: Jaja dla zdrowej przyszłości!

W piątek 13 października entuzjaści jaj na całym świecie spotkają się, aby docenić niezwykłe korzyści żywieniowe, środowiskowe i społeczne jaj.
Światowy Dz...

Sałatka na lato z brokułem i jajem

Gotowanie to świetna okazja do rodzinnego spędzenia czasu. A lato to doskonały czas sałat i zielonych warzyw, lekkich potraw w czasie upałów. Wasze dzieci ...

Deserovo - owoce w cieście

Desery z owocami to pyszne i proste jedzenie, które umili każdy podwieczorek. Idealny na majowy weekend, zwłaszcza na piknikach w plenerze. Łapcie przepis!...